×

Novinky

Pokémon GO

Anime Titulky

Poképedie

Web

< návrat zpět

Pokémon GO


Téma: Raidy - jak to funguje ted je pruda rss

Zaslal/a icon 28.8.2023 1:33

MysakusakPo zkusenostech z PoGo festu mam cim dal vetsi pocit, ze raidy jsou spise opruz nez zabava. Zvlast raidy, kde je treba 5+ lidi. Sam dost hracu pres pozvanky nedokazete sehnat. I kdyz je sezenete, na posledni chvili zdrhnou (i v situaci, kdy se raid da uhrat). Kdyz nestacite zdrhnout, prijdete o pass. Kdyz se pokusite hrat raidy po staru (sehnat lidi na miste), tak mimo velka mesta nikoho nesplasite. Nian to musi zmenit = umoznit pozvat vice spoluhracu, pass odebrat jen pokud se raid uspesne dohraje, nebo se mu na to hraci vy.....

Zaslat odpověď >

icon #016502
koca2000
Problém s pozvánkami je za mě to, že Remote raidy nejsou zrovna levné a vlastně to ani není to, co by Niantic chtěl, aby bylo hlavní doménou raidů. Osobně vidím největší problém v tom, že pandemie změnila návyky lidí a méně lidí teď chce běhat venku a shánět hráče do raidů, což zároveň způsobuje, že je těžší je sehnat. A co s tím Niantic dělá?

Přidal Elite raidy, do kterých nešlo jít vzdáleně, ale protože se objevovaly náhodně, tak v místech, kde bývá více hráčů klidně žádný Elite raid nebyl. Navíc v té době ještě nebyl Campfire pro všechny a ti Pokémoni, kteří tam byli, jsou (alespoň Regieleki a Regidrago) dobří leda na zápis.

Pak přidal Shadow raidy. Hezké, hodně lidí to nalákalo. Ale... Campfire pořád nebyl pro všechny a Shadow Articuno už je tam tři měsíce, takže to už nikoho nezajímá.

Jinými slovy, je tu snaha, ale vždycky to má nějaký velký háček, který tu snahu úplně potopí. Niantic navíc nesmí zapomínat na to, že dlouholetí hráči už většinu legendárních Pokémonů mají a tedy nejsou příliš velkou motivací.

Osobně bych se v tomto směru inspiroval hrou World of Tanks. Ta má během roku třikrát tříměsíční Battle Pass, ve kterém sbíráš body podle toho, jak se umisťuješ v bitvě + další za denní mise. Motivuje tě to každý den hrát alespoň tak 10 bitev a na rozdíl třeba od Pokémon UNITE, může každý bez investice jediné koruny získat za žetony odměnový tank(y). To samé by se dalo udělat v PoGO. Za každého chyceného Pokémona dostaneš bod, za 1* raid bude 10 bodů, za 3* 20 bodů, za 5* 50 bodů a za mega raid 60 bodů (+ něco by mohlo být i za GBL). Za každých 50 bodů by byly nějaké předměty a za každých 100 bodů Pokémon a v rámci postupu by se sbíraly žetony. Jako hlavní odměna by bylo vybraných třeba 5 legendárních Pokémonů a za tyto žetony by si hráč mohl nějaké (třeba 2 nebo 3) vybrat a měl by garantované minimálně 3* IV a vysokou (třeba 1:10) šanci na shiny. Myslím, že to by mohlo řadu hráčů motivovat ke každodennímu hraní a častějšímu chození do raidů.
icon #016504
Mysakusak
No ja bych se inspiroval druhou hrou, kterou hraji - Jurasic World Alive. Ucast v Raidech je zadarmo. Pozvat lze neomezeny pocet pratel. Souboje nejsou hloupe mlaceni do klavesnice, ale komplikovana strategie ....
icon #016505
Ricmont
Jenže neomezený počet pozvánek do raidu vám nezaručí připojení ostatních hráčů či odpojení z boje. Mě se kolikrát stalo, že jsme šel do raidu protože mě někdo pozval a ten dotyční pak pár vteřin před začátkem utekl. Někteří hráči se totiž baví tím že ostatní připravují o Remote pass.
icon #016507
Mysakusak
Další kapitolou je nová "funkce" - bílá obrazovka smrti. Při rajdu vám dojdou útočníci a nový nenaběhnou. Musíte restartovat aplikaci. Díky této chybě jsme s dcerou prohráli asi 5 raidu, které by jsme jinak dali. Chyba se projevuje náhodně. Tohle je zralé na refundaci peněz nebo pasů ....

Ohledně počtu pozvaných - když pozvu 20 lidí, příjde 10 , je třeba 6 a 3 utečou, je to OK. Když je třeba 6 (Kyogre ..) můžu pozvat 5 , je nás s dcerou 7 a 3 utečou, je to pruda pro 4 lidi celkem. A když tohle zažijete 20x po sobě, máte chuť PoGo po 8 letech hraní odinstalovat ...
icon #016508
koca2000
Ta chyba by se možná dala řešit s podporou. Vím, že někdy v případě technických potíží vrací Raid Pass, ale chce to mít k tomu nějaký důkaz (minimálně chtějí fotku z Journal).

Za mě je řešení problému s odcházením lidí jednoduché. Nebyl by problém na serverech sledovat, jak často hráč odejde z raidu na poslední chvíli, když je tam dostatek lidí. Pokud to bude dělat často, dostane postih v podobě okamžitého použití Raid Passu po vstupu do lobby tak, jako to bývalo dřív. Potom si člověk rozmyslí, jestli chce plýtvat svými Raid Passy, aby o něj připravil ostatní. Samozřejmě by se případně dal postih i zpřísňovat (když se nepoučí, dostane ban na den, 3 dny, ...).
icon #016509
Mysakusak
Problém je v definici "dostatek lidí". Hráči mohou argumentovat, že hrají jen raidy s nadbytkem lidí, kvůli větším odměnám ...
icon #016510
koca2000
Pokud vím, tak jedinou větší odměnou je víc Premier Ballů. Jinak s tím „dostatkem lidí” je to jednoduché, protože Niantic nemusí nikomu říkat, jaká ta hodnota je. U většiny věcí víme hodnoty jen z pozorování hráčů. Může si to klidně stanovit interně třeba na 5 lidí, aby měl jistotu, a vytvořit výpočetní metriku, která zkombinuje počet vteřin do konce a počet hráčů ve chvíli, kdy lobby opustil. To by se dalo.
icon #016512
Mysakusak
To není tak jednoduché:
- každý raid má jinou obtížnost a nutný počet hráčů. Závisí na potvoře, typu útoků ...
- lze argumentovat ve stylu "nevěřil jsme že další hráči mají dost kvalitní pokémony"
- počet míčů a tuším i mega candy je funkcí rychlosti výtězství (a daších faktorů jak barvy gymu ..). Takže optimální počet hráčů je vždy de-fakto 20 (i s ohledem na spotřebu následných prostředlů na léčení)
icon #016513
koca2000
Tak vždycky se bude někdo vymlouvat nebo argumentovat. Ti, kdo budou argumentovat nejvíc, budou pravděpodobně ti, kteří to právě dělají schválně. Jde mi zkrátka o to, že existují způsoby, jak to detekovat. Pokud se hráč v 7 z 10 raidů odpojí 5 sekund před začátkem bez ohledu na to, kolik tam bylo hráčů a jestli se odpojovali před ním i jiní, tak je prostě zralý na postih. Buď to dělá schválně nebo by minimálně měl změnit své návyky a odcházet dříve (třeba 20-30 sekund před začátkem), aby měli šanci odejít i ostatní.
icon #016514
pali
Tak proc nejde pozvat na raid vic jak 5 hracu? kdybych mohl poslat 20 pozvanek a polovina se prihlasila tak bych neresil 2,3 lidi co se prihlasi a odhlasi...

Strana:  1 2   další »